2018 Fietsroute via Rhona

Our gallery

Dit jaar een uitstapje gemaakt naar Frankrijk om te fietsen langs de Rhone, met als basis de app . De keuze viel op het zuidelijkste gedeelte van de Rhone, met de hoop op mooi weer. Voor het startpunt is gekozen Bed and Breakfest Lo Rastelie in Suze la Rousse dicht bij Bollene waar we ook onze auto’s achter konden laten.

Ingang B&B
Onze eerste Slaapplaats

De rit naar ons startpunt was ongeveer 1000 km , daarom hebben een overnachting gemaakt op 10 mei in de buurt van Langres, Le Relais Saint Michel waar het eenvoudig maar goed slapen was, bovendien was het eten en ontbijt goed en de bediening vriendelijk.

Hier gaan we vanavond eten.

Uitgerust stapte we weer in de auto, op weg naar het begin van onze fietstocht. Aangekomen bij het startpunt was het daar erg stil en het duurde even voordat iemand ons vriendelijk te woord stond.

Het seizoen voor de B&B was net begonnen ze waren zich aan het voorbereiden op de komst van de gasten, al waren er al wel wat vaste gasten. Wij brachten de spullen naar onze kamers en haalde de fietsen van de auto om op de fiets de omgeving te verkennen. Daar kwam de gastheer aan en vroeg of we soms mee wilde mee eten we aarzelde even, maar gingen toch op de uitnodiging in. Hij zou voor ons en andere gasten wat bereiden boven het vuur in de ketel met brood en wijn daarbij. Het werd met de wijn erbij een gezellige eerste vakantie avond.

Met nog wat wijn in het bloed en een stevig ontbijt gaat de reis op de fiets verder op zoek naar de Rhone. Het is even zoeken maar we vinden de groene bordjes Via Rhona. We komen onderweg ook langs de wijngaard Chateau Mont Redon met wortels uit de romeinse tijd. Het schijnt een voor aanstaande wijn te zijn lees ik later. Het was ook een inspannende rit we fietste toen nog zonder ondersteuning. We gaan verder richting Chateauneuf du Pape op zoek naar een hotel voor de volgende overnachting.

De volgende morgen, we staan op en kijken als eerste uit het raam, het zonnetje schijnt het niet meer. Eerst maar even lekker ontbijten en hopen dat de regen dan voorbij is. Nog een extra bakje koffie, wat gaan we doen ? We beslissen om te gaan, ondanks de regen. Na een uurtje fietsen we waren aan de andere kant van Chateauneuf du Pape en drijfnat tot op het bot. We besluiten om te stoppen en een hotel te zoeken. Gelukkig konden tussen de druppels door in de middag nog even het centrum te bezoeken en lekker uit te eten.

Dan sta ja na een nachtje slapen op en kijkt weer vol verwachting het raam uit of het we er nu beter is. Het zonnetje schijnt nog niet en het ziet er niet goed uit maar we vertrekken vol goede moed. Met de regenkleding aan vertrekken we richting Avignon.

We hadden geluk in de loop van de dag kwam het zonnetje te voorschijn. Het was een prettig gezelschap en het werd alsnog een heerlijke fietsdag.