Camperreis 2022 Italië, fietsen in Puglia.

Dit jaar hebben we gekozen voor Puglia, het nog niet zo toeristische zuiden van Italië. (de Hak). Voordat we daar zijn maken we nog enkele stops waar we kunnen fietsen. Namelijk het Zwarte Woud in het zuiden van Duitsland, langs het lago Maggiore. We bezoeken Cinque Terre de 5 prachtige vissers dorpjes langs de kust. We gaan het meer van Trasimeno rond fietsen. Nog een camping langs de kust van Italië en dan zijn we in Puglia.

Benieuwd naar de

beschrijving van de reis.

Druk op onderstaande knop.

Je komt dan op onze Polarsteps

3 Hoogtepunten van de reis

Cinque Terre heenweg.

Op weg naar Puglia in het zuiden, gaan we langs CinqueTerre. De vijf dorpjes van de Cinque Terre (aan de kust van de regio Ligurië) vormen samen een van de bekendste bezienswaardigheden van Italië. Vanaf onze camping zijn we met het busje van de camping naar het station gebracht. Met de trein zijn we de plaatsjes langs geweest we zijn begonnen met Riomaggiore. Natuurlijk zijn ook een stukje met de boor gewwest om de wonderschone plaatjes vanaf het water te bewonderen.

Alberobello Puglia

Puglia heeft veel mooie plaatsjes als we er dan 2 moeten kiezen zijn dat Alberobello en Monopoli. Maar dan doen we er veel te te kort zo als Ostuni (het witte dorpje). Santa Maria di Leuca, het zuidelijkste dorpje. We hebben daar een mooie fietstocht gehad vanaf de camping Riva di Ugento langs de prachtige kust naar de Baseliek van Maria di Leuca. Maar ook Gallipoli waar we onze mooiste camping hadden, La Masseria.

Monopoli Puglia
Loreto terugweg

We hebben Puglia verlaten en staan op camping Bellemare in Porto Recanati. Daar hebben we de fiets gepakt om de Baseliek van Loreto te gaan bezichtigen. Dit was een ware verrassing in zo klein dorpje zo een geweldige grote en mooi Baseliek.